Despre noi

  • Ne mai gasiti pe

Istoricul corului de copii MELORITM

Corul de copii MELORITM a fost infiintat in anul 1979, sub auspiciile PALATULUI NATIONAL AL COPIILOR, unde canta si in prezent, ca un grup de muzica de estrada si religioasa. Grupul este alcatuit din copii cu varste intre 4-17 ani si este considerat un punct de plecare pentru toti cei ce aleg o cariera in muzica. Drept urmare, o multime de copii au inceput la Meloritm si intentioneaza sa urmeze licee muzicale si, mai departe Conservatorul de Muzica.

In cei peste 30 de ani de activitate, grupul Meloritm a obtinut distinctii si trofee la concursurile nationale si internationale la sectiunile de creatie si interpretare la categoriile grup precum si solisti.

In anul 2002 am lucrat impreuna cu trupa Holograf la o campanie pentru copiii strazii, intitulata: “Vreau sa am casuta mea!” si am filmat si un videoclip cu acelasi titlu, care s-a difuzat la TV pe parcursul intregii campanii.

O alta realizare importanta pentru noi este emisiunea radio intitulata “Amintiri din Copilarie”, compozitor Laurentiu Profeta, unde am interpretat toate cantecele copiilor si am cantat impreuna cu mari cantareti de opera si actori.

Am pus in scena si o poveste muzicala “Alba ca Zapada si cei sapte pitici”, si am interpretat si am cantat toate rolurile din poveste.
In anul 2010 ne-am imbogatit experienta prin participarea la un workshop impreuna cu “La Colmenita” – un spectacol muzical pentru copii din Cuba si cu “Oscar Wiliams jr and Perfect Praise” – un grup de gospel din America.

Tanara artista, dna prof. dr. Elena Maria Nicolai este conducatoarea noastra din toamna anului 2002; de Craciun si pe parcursul sarbatorilor de iarna, impreuna cu dansa, am luat parte la multe evenimente culturale, emisiuni de televiziune pentru copii, spectacole, si am reprezentat cu onoare Romania la faimosul Festival al Scolilor Musicale de la San Remo!

Grupul Meloritm este des invitat sa participle la diferite evenimente culturale, emisiuni de televiziune pentru copii si spectacole.

Grupul a scos 3 albume: MELORITM Noapte sfanta – 1996, Colinde de Craciun; Slaviti-l pe Domnul impreuna cu noi – 2004, cantece religioase; Cantece pentru Copii – 2006, compositor Laurentiu Profeta.

Ne-a facut placere sa fim pe scena alaturi de faimosi muzicieni din toata lumea, cum ar fi: Toto Cutugno, Felicia Filip, trupa Iris, Mariana Nicolesco, trupa Holograf, Monica Anghel, trupa Vama Veche si Michael Jackson.

Distinctii si trofee

  » Melodii 86

  » Mamaia 86

  » Concursul “Melodii”, Bucuresti si in anii: 1982, 1983, 1985, 1987

  » Concursul “Mamaia” si in anii: 1987, 1993, 2001, 2002

  » Ursuletul de Aur, Baia Mare, Romania, 1996 (Marele Trofeu)

  » Cerbul de Aur, Brasov, Romania, 1996

  » Festivalul “Joy of Europe”, Belgrad, 1995, 1998

  » Festivalul Tineretii si Muzicii, 1997, Kiltze, Polonia

  » Festivalul Tinere Talente si Euro Disc, Bulgaria, 1992

  » Festivalul pentru Copii, Lisabona, Spania

  » Concursul pentru Copii, Egipt, 1999

  » Festivalul International al Scolilor de Muzica, San Remo, (Delfinul de Argint – Marele Trofeu), 2003

  » Festivalul international pentru tineret FOMAGED, Antalia, Turcia, 2004

  » Festivalul de Muzica pentru Copii “Trofeul Bucurestiului”, Bucuresti, 2005

  » Concursul International pentru Copii “Aurora Borealis”, Ruse, Bulgaria, 2005

  » Festivalul pentru Copii Pop Stars, Bucuresti, Romania, 2006

  » Festivalul International Coral, a X-a Editie, Alta Pusteria, Italia, 2007

  » Festivalul International pentru Copii “Albina de Aur”, Moghilev, Belarus, 2008

  » Festivalul de Muzica “Coloana Infinita”, Targu Jiu, Romania, 2009 (Marele Trofeu)

  » Festivalul de Muzica Religioasa “Victoria luminii”, Timisoara, 2009 (Marele Trofeu)

  » Baby Boom Show – “Fluturasii”, Bucuresti 2011 (Locul I)

  » Festivalul National Generatia Mileniului III – Bucuresti 2011 ( Locul I)

  » Shanghai International Children’s Cultural and Art Festival 2011 (Locul I) Cand Sanctitatea Sa Papa Paul al 2-lea a vizitat Romania, am cantat impreuna cu Crsitina Manoliu piesa “Ingerii au cantat pentru Maria”